تأثير منابع آبي در لايه‌هاي تاريخي نيشابور بررسي شد

مدير پايگاه ميراث فرهنگي نيشابور در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، هدف از انجام مطالعات منابع آبي شهر کهن نيشابور را بررسي ميزان تأثيرگذاري منابع طبيعي به ويژه حوزه‌هاي آبي در لايه‌هاي تاريخي و فرهنگي و نيز بررسي مطالعات رسوب‌هاي ناشي از جريانات آب در منطقه تاريخي و فرهنگي نيشابور عنوان کرد.

ابوالفضل مکرمي فر با بيان اينکه منطقه تاريخي و فرهنگي نيشابور داراي چهار حوزه آبي مهم فاروب رومان، بوژان، فروين، درود است، افزود: حوزه آبي فروين به عنوان مهمترين و شاخص ترين حوزه در اين پروژه مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته است.

وي با اشاره به اينکه تمام نياز آبي باغات و اراضي منطقه تاريخي به وسعت بيش از چهار هزار هکتار توسط اين حوزه‌هاي آبي تأمين مي‌شده است، افزود: براساس مطالعات ميداني و کتابخانه‌اي در گذشته‌هاي دور نيز تأمين آب به اين شکل انجام مي‌شده است.

وي با اشاره به ويژگي‌هاي خاص و مهم حوزه فاروب رومان براساس بررسي و مطالعات صورت گرفته افزود: ميزان آبدهي اين حوزه نسبت به حوزه‌هاي آبي ديگر بيشتر و به علت وسعت زياد منطقه از نظر سيل‌خيزي و تخريب منابع طبيعي از حوزه‌هاي آبي ديگر کمتر آسيب‌پذير است.

مکرمي فر با بيان اينکه براساس بررسي‌هاي کتابخانه‌اي و به استناد متون کهن تاريخي، اين حوزه آبي قابليت ظرفيت بيش از 70 آسياب را داشته است، بيان داشت: در حال حاضر بررسي و شناسايي بقاياي آسياب توسط تيم باستان‌شناسي منطقه، تأييدي بر پژوهش و بررسي‌‌هاي صورت گرفته است.

اين مقام مسئول در پايان يادآور شد: همچنين با پژوهش در نقشه‌هاي تاريخي و قديمي، بقاياي آسياب‌هاي قديمي موجود در اين حوزه به وضوح قابل مشاهده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 138905065